Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 26 Μαϊου 2017 Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: «Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές Τεχνικές», συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλού επιστημονικού επιπέδου και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Η αίθουσα εκδηλώσεων «Μήτις» του Κέντρου φιλοξένησε εκπροσώπους του Ιατρικού κλάδου – των επαγγελμάτων υγείας αλλά και πολίτες που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής.

Εισηγητές ήταν μεγάλα ονόματα της Ιατρικής Επιστήμης όπως ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του θεραπευτηρίου Metropolitan κος Βασίλειος Βουγιούκας, ο Νευροχειρουργός του θεραπευτηρίου Metropolitan κος Δημήτριος Μαγκαφώσης, ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κος Αθανάσιος Φόρτης και η Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα Κωνσταντίνα Κοτσίφη. Οι διακεκριμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν τα θέματά τους και ενημέρωσαν τους παρεβρυσκόμενους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα των Ελάχιστα Επεμβατικών Χειρουργείων. Αναφέρθηκαν στις καινούριες τεχνικές οι οποίες έχουν αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στη χειρουργική και τόνισαν ότι οι πλέον εφαρμοσμένες μέθοδοι, μειώνουν τον πόνο, την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και το κόστος των επεμβάσεων.

Στις δηλώσεις τους οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τη Διεύθυνση του Κέντρου και προσωπικά την Πρόεδρο κα Καρνιαδάκη Κατερίνα για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες επιστημονικές συναντήσεις αναβαθμίζουν την Ελληνική Περιφέρεια και ενημερώνουν υπεύθυνα το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας για τις εξελίξεις στο χώρο της Ιατρικής αλλά και της Αποκατάστασης.

Τέλος, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα Καρνιαδάκη Κατερίνα, ευχαρίστησε θερμά όλους τους Ιατρούς – ομιλητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσίασαν καθώς και το κοινό της Τρίπολης που για ακόμη μία φορά «αγκάλιασε» εκδήλωση του Κέντρου και επέδειξε το συνεχές ενδιαφέρον του για όλες τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Ιατρικής. Κλείνοντας δήλωσε ότι το Κέντρο θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να διοργανώνει σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος.