Τα τελευταία 3,5 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έχουν πραγματοποιηθεί 15 Επιστημονικές Ημερίδες. Στόχος, σύμφωνα πάντα με την Πρόεδρο του Κέντρου κα Καρνιαδάκη, είναι η ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιφέρειας για τα σύγχρονα δεδομένα και τις εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής, έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλο εύρος γνώσεων και επιλογών.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα «Σκλήρυνση κατά Πλάκας» την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.

Η αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΗΤΙΣ» του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ φιλοξένησε Ιατρούς αλλά και πολίτες της περιοχής που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ημερίδα με θέμα «Σκλήρυνση κατά Πλάκας».
Το πρόγραμμα των ομιλιών της εκδήλωσης ‘άνοιξε’ ο Νευρολόγος και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης κος Πάνος Βρέντας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ασθενής της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, όπως είναι η νευρολογική βλάβη, τα κινητικά προβλήματα και τα συνωδά προβλήματα γήρανσης. Ο κος Βρέντας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της αποκατάστασης της συγκεκριμένης νόσου, όπου τόνισε πως σκοπός είναι η βελτίωση ποιότητας ζωής, η ανεξαρτησία και η κοινωνική επανένταξη του ασθενούς.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κος Δημήτρης Μπερτζελέτος, ο οποίος επικεντρώθηκε στη διατροφή αλλά και τα συστατικά που πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας έτσι ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Ο Καθηγητής Νευρολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας κος Αναστάσιος Ωρολογάς έκλεισε τις ομιλίες ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους ότι έως σήμερα δεν υπάρχει πλήρη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, παρόλα αυτά η νόσος αντιμετωπίζεται στο 80% . Ο διακεκριμένος επιστήμονας αναφέρθηκε στα 6 στάδια της Σκλήρυνση κατά Πλάκας με τα συμπτώματά τους και ανέλυσε τις τρεις κατηγορίες θεραπείας της νόσου.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ιδρύεται ένα ιατρείο αξιολόγησης της νόσου υπό την υψηλή εποπτεία της πρώτης Πανεπιστημιακής Νευρολογικής κλινικής (Α.Π.Θ.) και της ευγενικής χορηγίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, στο οποίο οι ειδικοί Ιατροί της περιφέρειας Πελοποννήσου θα παραπέμπουν για επιστημονική αξιολόγηση τους ασθενείς.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα Κατερίνα Καρνιαδάκη επεσήμανε «Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι μια ανοιχτή δομή και είναι πολύ σημαντικό για μας να είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, με κάθε δυνατό τρόπο. Πιστεύω θερμά, ότι στην ζωή δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά προκλήσεις. Με τους κατάλληλους συμμάχους μπορείς να τις αντιμετωπίσεις. Θέλω να απευθύνω ένα ανοιχτό κάλεσμα, σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προκλήσεις με την υγεία τους ή ψάχνουν τρόπους να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους, να απευθυνθούν σε μας. Μαζί, κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην Αποκατάσταση, μαζί κερδίζουμε μια καλύτερη καθημερινότητα».