Ειδική εκπαίδευση  στη μέθοδο Ιδιοδέκτριας Νευρομυικής Διευκόλυνσης ( PNF ) παρακολούθησαν οι φυσικοθεραπευτές του ΚΑΑ«ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» συμμετέχοντας σε ένα σημαντικό σεμινάριο που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου της Τρίπολης. Πρόκειται για μία μέθοδο που αρχικά αναπτύχθηκε για τη θεραπεία ασθενών με νευρολογικές διαταραχές – όπως η πολιομυελίτιδα – και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία μέθοδο θεραπείας τόσο για νευρολογικές όσο για ορθοπεδικές και τραυματιολογικές παθήσεις.

Η μέθοδος PNF διαμέσου της φιλοσοφίας της, των βασικών αρχών και των τεχνικών της προσφέρει μια πολύ αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση σε ένα μεγάλο εύρος παθήσεων. Υπεύθυνος για την εκπαίδευση που έγινε στην Τρίπολη ήταν ένας από τους δύο πιστοποιημένους εκπαιδευτές της μεθόδου PNF στην Ελλάδα, o κ. Σάββας Μαυρομούστακος καθηγητής Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μιλώντας για το ΚΑΑ«ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» ο κ. Μαυρομούστακος εξέφρασε την χαρά του που συνεργάζεται με ένα Κέντρο Αποκατάστασης σαν το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και τόνισε ότι δύσκολα συναντάς στην Ελλάδα τέτοιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση για τη μέθοδο PNF o κ. Μαυρομούστακος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από το επίπεδο εξειδίκευσης της φυσικοθεραπευτικής ομάδας του ΚΑΑ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» και πρόσθεσε ότι η νέα μέθοδος στην οποία εκπαιδεύτηκαν οι φυσικοθεραπευτές του Κέντρου θα τους βοηθήσει σημαντικά να αξιολογούν καλύτερα τους ασθενείς και να εφαρμόζουν τις θεραπευτικές διαδικασίες σε κάθε κλινική περίπτωση.

Με αφορμή την ειδική εκπαίδευση που πέρασαν οι φυσικοθεραπευτές του ΚΑΑ«ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε: “Συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας εκπαιδεύοντας συστηματικά τους θεραπευτές μας στις τελευταίες τύπου θεραπείες. Επιδιώκουμε συνεχώς το καλύτερο αποτέλεσμα για τους θεραπευόμενους στο Κέντρο μας. Η πρόσφατη εκπαίδευση της φυσικοθεραπευτικής μας ομάδας στη μέθοδο PNF, μας προσδίδει άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα κάνοντάς μας πιο χρήσιμους αλλά κυρίως πιο αποτελεσματικούς σε ένα μεγάλο εύρος παθήσεων. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας και γι’ αυτό καθημερινά ο κόσμος που μας εμπιστεύεται αυξάνεται. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου πρώτα τον εξαιρετικό εκπαιδευτή κ. Σάββα Μαυρομούστακο για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και μετέπειτα όλους τους θεραπευτές μας για τη διάθεση που επέδειξαν να εμπλουτίσουν και να εξειδικεύσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους. Συγχαρητήρια σε όλους.”