Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος εκδηλώσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για το έτος 2018, το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ διοργάνωσε στην Τρίπολη μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: ¨Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές – Εντοπισμός και αντιμετώπιση¨.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στη συνεδριακή αίθουσα ΜΗΤΙΣ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, με πλήθος κόσμου, εκπροσώπων του κλάδου της υγείας και γονέων να παρακολουθούν την επιστημονική εκδήλωση.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες που ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές που εντοπίζονται στη σύγχρονη εποχή και σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας.

Συγκεκριμένα είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε ως ομιλητές:
– την Παιδοψυχίατρο κα Ευσταθία Καψιμάλη, η οποία μας εισήγαγε στις βασικές έννοιες των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών
– την Εργοθεραπεύτρια κα Αλεξάνδρα Νίκου, η οποία αναφέρθηκε στην «Σημασία της Εργοθεραπείας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές»
-την Ψυχολόγο κα Μαρία Ιωαννίδου, με θέμα της ομιλίας «Διαγνωστικά Κριτήρια για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές – Συμπεριφορές στην βρεφική και νηπιακή ηλικία»

– και τέλος, το Νευροψυχολόγο  κ. Μάριο Σεβρισαριανό ο οποίος είναι και επιστημονικά υπεύθυνος του Τμήματος Νευροανάδρασης που λειτουργεί στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και έκλεισε την Ημερίδα αναφερόμενος στην «Άμεση εκπαίδευση της λειτουργίας του εγκεφάλου για την αντιμετώπιση νευροψυχολογικών διαταραχών και μαθησιακών δυσκολιών, μέσω της Νευροανάδρασης».

Η Πρόεδρος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα Καρνιαδάκη Κατερίνα, δήλωσε «Η ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας, αποτελεί μια από τις βασικές μας δεσμεύσεις και προτεραιότητες. Είναι σημαντικό για εμάς να αποτελούμε τον συνδετικό κρίκο για μεταφορά της επιστημονικής γνώσης στο ευρύτερο κοινό, κάτι που θα επιτρέψει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση ή την αντιμετώπιση καταστάσεων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Χαίρομαι που οι προσπάθειες μας χαίρουν της εκτίμησης του κοινού και ενθαρρύνονται μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους.»