Νόσος Πάρκινσον

Εάν πάσχετε από την νόσο του Πάρκινσον, η πρώτη κίνηση είναι να επισκεφθείτε το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ». Η νόσος δεν είναι αιτία παραίτησης, αλλά αφορμή ενός αγώνα. Μαζί θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα, ώστε να διεκδικήσετε αυτό που αξίζετε: την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Διάσημες προσωπικότητες, όπως ο ηθοποιός James Fox έδωσαν την μάχη και πέτυχαν να ξεπεράσουν τον φόβο, κερδίζοντας έτσι το δώρο της ποιότητας ζωής. Περιπτώσεις σαν αυτές είναι το παράδειγμά μας, είναι αυτό που θέλουμε για εσάς.

Στην κατάρτιση του εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης λαμβάνουμε υπόψη:

  • Το ιστορικό του κάθε ασθενούς
  • Τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής του και τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης
  • Την ψυχολογική του κατάσταση

  • Κάθε μορφής ιδιαιτερότητες που μπορούν να εμφανιστούν κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της θεραπείας

Η ομάδα του «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στέκεται σύμμαχος από την πρώτη στιγμή στον άνθρωπο με νόσο Πάρκινσον, ενώ ταυτόχρονα ο στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητάς του.

Αποκατάσταση:

Το σύνολο των θεραπευτικών πράξεων που πραγματοποιούνται από την διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης, ώστε το άτομο να επανακτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητα και αυτονομία και να επιστρέψει στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον.

6 ερωτήσεις για τη νόσο του Πάρκινσον

01

Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον (Parkinson);

Η νόσος του Πάρκινσον είναι μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, δηλαδή του εγκεφάλου. Ορισμένα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κίνηση, τον έλεγχο των μυών και την ισορροπία, αδυνατούν να εκπληρώσουν τον ρόλο τους.

02

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της νόσου Πάρκινσον;

Εφόσον τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κίνηση σταματούν να εκπληρώνουν τον ρόλο τους, το άτομο σταδιακά χάνει την κινητική του ικανότητα, έχει τρόμο (τρέμουλο), αντιμετωπίζει δυσκολία στη βάδιση, έχει δυσκαμψία, ενώ παρατηρούνται και διαταραχές στον ύπνο. Τέλος, υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις και διαταραχές από την ψυχική σφαίρα.

03

Ποια είναι τα αίτια της νόσου του Πάρκινσον;

Τα αίτια της νόσου δεν είναι ακόμα γνωστά. Παρ’ όλα αυτά οι έρευνες καταδεικνύουν πως οι περιβαλλοντικοί και γενετικοί παράγοντες είναι αυτοί που παίζουν σημαντικό ρόλο. Η νόσος δεν φαίνεται να είναι κληρονομική, αν και υπάρχουν ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις κατά τις οποίες νοσούν άτομα από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον.

04

Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες συμπτωμάτων: τα κινητικά και τα μη κινητικά. Το τρέμουλο των χεριών και πιο σπάνια των ποδιών, του κεφαλιού και του σαγονιού, η αργή βάδιση, η αστάθεια, οι πτώσεις, και η κάμψη του κορμού προς τα εμπρός είναι τα κινητικά συμπτώματα. Στα μη κινητικά συμπτώματα εντάσσονται η κατάθλιψη, οι διαταραχές ύπνου, οι ψευδαισθήσεις, η δυσκοιλιότητα, οι διαταραχές στην ούρηση και η εύκολη κόπωση. Σε περίπτωση που εμφανίζετε κάποιο από τα συμπτώματα αυτά πρέπει να επισκεφθείτε επειγόντως γιατρό.

05

Είναι η νόσος του Πάρκινσον θεραπεύσιμη;

Τα συμπτώματα της νόσου αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή και άλλα μέσα.

06

Ποιες είναι οι ιατρικές πρακτικές αιχμής που προσφέρει το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στην αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον;

Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως στο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» είναι το να υποστηρίξουμε τον ασθενή, με τα πρωτοπόρα μέσα που διαθέτουμε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα επιβαρυντικά συμπτώματα τις νόσου. Μεριμνάμε για την βελτίωση της λειτουργικότητάς του. Έτσι, αντιμετωπίζουμε το τρόμο, τα προβλήματα στην κίνηση και τη βάδιση του ασθενούς και βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής του. Ταυτόχρονα, ενδιαφερόμαστε για την αντιμετώπιση των μη κινητικών επιπτώσεων, εστιάζοντας έτσι στην διατήρηση υψηλών επιπέδων της μνήμης των νοσούντων, στην αποκατάσταση του λόγου και της κατάποσης, ενώ μας ενδιαφέρει πολύ και η καλή του ψυχική υγεία.