Υπηρεσίες

Διαιτολογία

Image

Η σωστή διατροφή αποτελεί βασικό παράγοντα για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, καθώς μπορεί να έχει ισοδύναμο ρόλο με το σύνολο των θεραπειών κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.

Συνήθως, λόγω της πιθανής ακινητοποίησης του οργανισμού πριν την έναρξη ενός προγράμματος αποκατάστασης, παρατηρείται μεγάλου βαθμού απώλεια μυϊκής μάζας. Έτσι, το διάστημα της αποθεραπείας που ακολουθεί, όπου γίνεται και η επανακινητοποίηση και η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του ατόμου, ο ρόλος της διατροφής αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μετά από ένα τραυματισμό, ένα χειρουργείο ή την εκδήλωση οποιασδήποτε πάθησης, απαιτείται αύξηση της πρόσληψης ενέργειας και πρωτεΐνης, έμφαση στην κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και επαρκής πρόσληψη υγρών και ηλεκτρολυτών για την πρόληψη της αφυδάτωσης, με στόχο την αποκατάσταση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Image

Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ λειτουργεί υπερσύγχρονη κουζίνα, σχεδιασμένη με βάση τις προδιαγραφές του ΗΑCCP.

Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά από επαγγελματίες μάγειρες.

Ο κλινικός διαιτολόγος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ:

  • Προτείνει εξειδικευμένα διαιτολόγια βασισμένα στη μεσογειακή διατροφή, που ταιριάζουν στις ανάγκες του κάθε νοσηλευόμενου ξεχωριστά
  • Προσαρμόζει εξατομικευμένα τη διατροφική συμβουλευτική γευμάτων σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες επιταγές της evidence based επιστήμης, εφόσον έχει γίνει επιμελής αξιολόγηση (ανάγκες, προτιμήσεις, κατάσταση υγείας, στόχοι υγείας),
  • Παρακολουθεί τη σωστή εφαρμογή του διαιτολογίου,
  • Συμβουλεύει τους νοσηλευόμενους για τις νέες διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετηθούν κατά την επιστροφή στο σπίτι τους,
  • Επιδιώκει την ανατροφοδότηση από τους διαιτόμενους/ ενδιαφερόμενους όσον αφορά τη συμμόρφωση στις νέες διατροφικές οδηγίες.

Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κατά τη διάρκεια του προγράμματος σας, στοχεύουμε παράλληλα με την εξισορρόπηση της διατροφή σας και στην αντιμετώπιση πιθανών παρενεργειών σχετικά με την κατανάλωση τροφής.

Image
Image

Το μυστικό βρίσκεται στην διατροφή μας.

Η μεσογειακή διατροφή συνδυάζει τα βασικά της υγιεινής διατροφής με τις παραδοσιακές γεύσεις και τις μεθόδους μαγειρέματος της Μεσογείου. Αποτελώντας τη βάση της διατροφής μας, δύναται να προσαρμοστεί – τροποποιηθεί (πχ «εξατομικευμένη διαλειμματική νηστεία», «ρύθμιση προσλαμβανόμενων υδατανθράκων», «mindful eating- ενσυνείδητη διατροφή» κα) όσον αφορά προγραμματισμό και εφαρμογή σύμφωνα με επιδιωκόμενες, συνιστώμενες αλλαγές (πχ μείωση βάρους, ρύθμιση σακχάρου, ορμονική ρύθμιση, αντιγήρανση, αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών κα).

Τα κύρια συστατικά της μεσογειακής διατροφής περιλαμβάνουν:

  • Καθημερινή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπών
  • Εβδομαδιαία πρόσληψη ψαριών, πουλερικών, φασολιών και αυγών
  • Μέτρια μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Περιορισμένη πρόσληψη κόκκινου κρέατος
  • Αναλογικά υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο έχει μελετηθεί ως πιθανός παράγοντας υγείας για τη μείωση της θνησιμότητας όλων των αιτιών και του κινδύνου χρόνιων παθήσεων 
Image

2ο χλμ Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Τεγέας,
22100 Τρίπολη

NEWSLETTER
FOLLOW US

MOBILE GR MENU