Υπηρεσίες

Ομοιοπαθητική

Image

Ο νόμος των ομοίων!

H ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιο και πάθος, είναι σύστημα εναλλακτικής ιατρικής με βάση το αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια», δηλαδή η θεραπεία μιας ασθένειας σωματικής ή πνευματικής, μπορεί να επιτευχθεί με χρήση φαρμακευτικών ουσιών που είναι ικανές να προκαλέσουν τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, όταν χορηγηθούν σε έναν υγιή οργανισμό.
Ο βασικός της στόχος είναι η ενδυνάμωση του ίδιου του οργανισμού με την κινητοποίηση των αμυντικών του δυνάμεων, με τελικό αποτέλεσμα την επαναφορά της ισορροπίας και στα τρία επίπεδα της ύπαρξής του (σωματικό, διανοητικό και ψυχικό), το οποίο αποτελεί την υγεία.

Διεγείρετε τη θεραπευτική δύναμη του σώματος σας!

Η ομοιοπαθητική ασχολείται με το σύνολο της ανθρώπινης οντότητας και αυτό το σύνολο προσπαθεί να θεραπεύσει.
Για την κλασική Ιατρική τα συμπτώματα προκαλούνται από την ασθένεια και τα φάρμακα στοχεύουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων αυτών. Η ομοιοπαθητική άποψη είναι εντελώς διαφορετική. Τα συμπτώματα αποτελούν αντίδραση του οργανισμού στην ασθένεια, στην προσπάθειά του να την ξεπεράσει και να επανέλθει στην κατάσταση της υγείας.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα οδηγούν στην ενίσχυση αυτής της αντίδρασης και όχι στην καταπίεσή της έχοντας σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην τόνωση της θεραπευτικής ικανότητας του σώματος. Παρασκευάζονται από μικρές ποσότητες φυσικών ουσιών όπως φυτά και μέταλλα,  σε εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και υπό αυστηρό έλεγχο. Συνήθως λαμβάνονται ως δισκίο, αλλά διατίθενται επίσης ως υγρά, σκόνη ή κρέμες.

Αποτελεσματικότητα και Ασφάλεια!

Η ομοιοπαθητική είναι ασφαλής και ανώδυνη. Τονώνει και αναζωογονεί γενικά τον οργανισμό και ως εκ τούτου βοηθά στη αντιμετώπιση διάφορων περιπτώσεων όπως αλλεργίες, άγχος και κατάθλιψη, οστεοαρθρίτιδα, αυπνία, ημικρανίες, χρόνια κόπωση, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α., έχοντας μεγάλη διάρκεια δράσης.
Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας, ο Ομοιοπαθητικός θα θέσει μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την ψυχική, συναισθηματική και σωματική σας υγεία. Στη συνέχεια θα καθορίσει και θα προσαρμόσει τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα σε όλα τα συμπτώματά σας και στις ανάγκες σας.
Εκτός από τα τρέχοντα συμπτώματά σας, ο ιατρός  θα συζητήσει μαζί σας για τον τρόπο ζωής σας, το ιατρικό ιστορικό σας και την κατάσταση του νου σας πριν καθορίσει το είδος του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και τον τρόπο χρήσης του.

Image
Image

2ο χλμ Π.Ε.Ο. Τρίπολης-Τεγέας,
22100 Τρίπολη

NEWSLETTER
FOLLOW US

MOBILE GR MENU