Συχνές Ερωτήσεις

Εξωτερικός Ασθενής

Ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει λίστα παθήσεων για τις οποίες καλύπτει πρόγραμμα εξωτερικών συνεδριών Αποκατάστασης σε Κέντρο Αποκατάστασης – Αποθεραπείας (ΚΑΑ). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27160-08-888.

 1. Κλείνετε ραντεβού στην γραμματεία του Κέντρου για επίσκεψη στον Φυσίατρο
 2. Μετά την εξέτασή σας, ο φυσίατρος θα σας προτείνει ένα πρόγραμμα θεραπειών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας
 1.  Ιατρική γνωμάτευση ότι χρήζετε συνεδριών Αποκατάστασης σαν εξωτερικός ασθενής από ιατρό που είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ
 2. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση των συνεδριών
 3. Έγκριση των συνταγογραφημένων συνεδριών από τον ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ

Ναι. Θα προηγηθεί η φυσιατρική εκτίμηση και θα σχεδιαστεί εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης στα πλαίσια της υδροθεραπείας.

Η συνέπειά σας στην παρακολούθηση των προγραμματισμένων ραντεβού για θεραπεία κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική. Αν για κάποιο λόγο, πρέπει να απουσιάσετε από μια θεραπευτική συνεδρία, πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας για ακύρωση του ραντεβού.

O ρουχισμός/εξοπλισμός που θα χρειαστεί ένας ασθενής εξαρτάται από το είδος της θεραπείας που θα παρακολουθήσει. Αν το ραντεβού σας αφορά φυσιοθεραπεία ή εργοθεραπεία, καλό θα ήταν να έχετε εξοπλιστεί με αθλητική περιβολή και αθλητικά παπούτσια. Αν έχετε προγραμματίσει ραντεβού για υδροθεραπεία, χρειάζεται να έχετε προμηθευτεί αθλητικό μαγιό, πετσέτα, μπουρνούζι και αντιολισθητικές παντόφλες.

Εσωτερικός Ασθενής

Ο ΕΟΠΥΥ έχει καθορίσει μια λίστα παθήσεων για τις οποίες καλύπτει νοσηλεία σε Κέντρο Αποκατάστασης-Αποθεραπείας (ΚΑΑ). Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27160-08-888.

Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ υπάρχει Φυσίατρος, Παθολόγος, Νευρολόγος, Πνευμονολόγος, Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος. Καθημερινά νέες ιατρικές ειδικότητες εντάσσονται στην ομάδα.

Είναι χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση σχετικά με την νοσηλεία σας. Για την ξενάγησή σας, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Κέντρο για να κανονιστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψής σας.

Για την διαμονή σας στο Κέντρο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, θα πρέπει να έχετε μαζί σας προσωπικά αντικείμενα ατομικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σφουγγάρι) καθώς και αθλητική περιβολή, πυτζάμες, εσώρουχα, μαγιό, παντόφλες και αθλητικά παπούτσια.
Πρέπει να σημειωθεί ότι καλό θα ήταν να μην φέρετε μαζί σας αντικείμενα αξίας, καθώς το Κέντρο δεν ευθύνεται για τυχόν απώλειά τους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στον ενημερωτικό οδηγό εισαγωγής.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ έχει καθορισμένο ωράριο επισκεπτηρίου, το οποίο πρέπει να τηρείται με σεβασμό από συγγενείς και φίλους των ασθενών. Από Δευτέρα έως Σάββατο μπορείτε να επισκέπτεστε τον συγγενή σας 5:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ., ενώ την Κυριακή το ωράριο επισκεπτηρίου είναι 11:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και  5:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα του κάθε ασθενούς είναι διαφορετικό και σχεδιασμένο αποκλειστικά για τον ίδιο, με βάση τις ανάγκες της πάθησής του. Η μέρα του περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες συνεδρίες για θεραπεία, οι οποίες πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες. Στην συνέχεια ο ασθενής λαμβάνει το μεσημεριανό του γεύμα και έχει κάποιες ώρες στη διάθεσή του για ανάπαυση. Το απόγευμα είτε  συνεχίζει το πρόγραμμα των θεραπειών, είτε απασχολείται δημιουργικά, με την καθοδήγηση των ανθρώπων του Κέντρου.

Μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας που ακολουθείτε στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, είναι το προσεχτικά σχεδιασμένο διαιτολόγιο που σας παρέχει το Κέντρο. Τα γεύματά σας ετοιμάζονται κατόπιν των οδηγιών του κλινικού διαιτολόγου, από επαγγελματίες μάγειρες. Κατά συνέπεια, δεν μπορείτε να φέρνετε φαγητό από το σπίτι. Είμαστε όμως βέβαιοι πως θα βρείτε το μενού μας υγιεινό και απολαυστικό!

Για να ενημερωθείτε για την πορεία της θεραπείας του αγαπημένου σας προσώπου θα πρέπει να επισκεφτείτε την Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου, κατόπιν ραντεβού.

Μπορείτε να επισκέπτεστε τον ασθενή σας όσο συχνά το επιθυμείτε. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα (μόλις 158 χλμ), επιτρέπει ακόμα και συχνές επισκέψεις. Όμως η παρουσία σας στο Κέντρο μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβεβλημένη για το θεραπευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσει ο συγγενής σας. Πρόταση μας είναι να επισκέπτεστε μια φορά την εβδομάδα το Κέντρο μας, ώστε να να δείτε τον συγγενή σας και να ενημερωθείτε για την πορεία του.

Ασφαλιστικά ταμεία

Το κέντρο αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι συμβεβλημένο με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) τόσο για την ανοικτή όσο και για την κλειστή νοσηλεία.

Τα ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι:

To «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης που έχει σύμβαση με τα ταμεία ΕΥΔΑΠ και Τράπεζα της Ελλάδος. Η νοσηλεία σε δίκλινο δωμάτιο καλύπτεται εξολοκλήρου και το κόστος συμμετοχής είναι μηδενικό!

 • ΙΚΑ

 • ΟΓΑ

 • ΟΑΕΕ (Ελεύθεροι Επαγγελματίες

 • ΟΠΑΔ (Υπάλληλοι Δημοσίου Τομέα)

 • ΤΥΔΚΥ (Υπάλληλοι Δήμων και Κοινοτήτων)

 • ΝΑΤ (Οίκος Ναύτου)

 • ΤΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ, ΗΣΑΠ-ΗΛΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΤΒΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, λοιπές Ιδιωτικές Τράπεζες)

 • ΕΤΑΑ (Ταμείο Ανεξαρτήτων Απασχολουμένων, δηλαδή ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΑΜΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ κτλ)

Προκειμένου ο ασθενής ασφαλισμένος να εισαχθεί στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ απαιτείται να έχει προηγηθεί νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο ή ιδιωτικό θεραπευτήριο για πάθηση για την οποία απαιτείται η αποκατάσταση.

Διαδικασία ΕΟΠΥΥ για κλειστή νοσηλεία

Διαδικασία ΕΟΠΥΥ για ανοικτή νοσηλεία