Ιατρική περίθαλψη

Η ιατρική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πνευμονολόγο, Παθολόγο, Νευρολόγο, Καρδιολόγο, Μικροβιολόγο, Ακτινολόγο και πλαισιώνεται από πολλές άλλες ειδικότητες. Αναλαμβάνει την συνολική παρακολούθηση της πορείας του θεραπευόμενου και την υποστήριξη της υγείας του με κατάλληλη φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Φυσιατρικό Ιατρείο

Ο φυσίατρος του ΚΑΑ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» αξιολογεί ασθενείς με κινητικά, αισθητικά ή γνωσιακά ελλείμματα λόγω κάποιας νευρολογικής, μυοσκελετικής ή πολυσυστηματικής πάθησης και προτείνει εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπειών  σε συνδυασμό με ειδικές ιατρικές πράξεις, για την καλύτερη δυνατή αποκατάστασή τους.

Ιατρείο πόνου μυοσκελετικών παθήσεων

Μια από τις μεγαλύτερες ανάγκες ασθενών με μυοσκελετικές παθήσεις, αυτή της διαχείρισης του χρόνιου ή οξέος πόνου, έρχεται να καλύψει το Ιατρείο Πόνου Μυοσκελετικών Παθήσεων. Στο Ιατρείο Πόνου του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, εφαρμόζονται ειδικές συντηρητικές θεραπείες, όπως  οζονοθεραπεία, μεσοθεραπεία, θεραπεία tecar,  διαδερμική ινόλυση, ENF (Electro Neuro Feedback),  κρουστικά κύματα και όλα τα Φυσικά Μέσα που υπάρχουν στο Φυσικοθεραπευτήριο του Κέντρου.

Ιατρείο Ακράτειας

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, 3 στις 10 γυναίκες στην Ελλάδα  αντιμετωπίζουν κάποια μορφή ακράτειας ούρων. Η ακράτεια ούρων  εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητα  και την ποιότητα ζωής των γυναικών που πάσχουν. Η Διεθνής Εταιρεία Εγκράτειας (International Continence Society) συστήνει τη συντηρητική αντιμετώπιση της γυναικείας ακράτειας ούρων σαν την πρώτη θεραπευτική παρέμβαση για όλα τα είδη της. Στο οργανωμένο ιατρείο του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ, οι ασθενείς παρακολουθούν εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων επανεκπαίδευσης των μυών του πυελικού εδάφους σε συνδυασμό με οδηγίες επανεκπαίδευσης της κύστης, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Εργαστήριο Ανάλυσης Ισορροπίας

Στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, οι ασθενείς με διαταραγμένη ισορροπία κορμού (μετά από νευρολογική ή ορθοπαιδική πάθηση) υποβάλλονται σε αξιολόγηση των ελλειμμάτων τους καθισμένοι ή ορθοστατώντας πάνω σε ειδική πλατφόρμα. Παράλληλα ακολουθούν πρόγραμμα επανεκπαίδευσης της ισορροπίας τους  μέσω ποικίλων παιχνιδιών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ιατρική Περίθαλψη - Παλλάδιον - Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας
Επιστρόφη στις Υπηρεσίες