Ημικρανία

Εάν πάσχετε από ημικρανίες, η πρώτη κίνηση είναι να επισκεφθείτε το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ». Με τις σύγχρονες μεθόδους, η ημικρανία δεν μπορεί να αποτελεί αιτία για παραίτηση από την κοινωνική ζωή. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ben Affleck σταμάτησε το γύρισμα της ταινίας «Gone, Baby, Gone», λόγω κρίσης ημικρανίας. Όμως επέστρεψε δυναμικά, ολοκληρώνοντας την ταινία και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές! Η ημικρανία μπορεί να επηρεάσει πολύ τη ζωή μας. Όμως εμείς δεν την αφήνουμε να μας πάει πίσω! Μαζί θα διεκδικήσουμε την ποιότητα ζωής που αξίζετε!

Στην κατάρτιση του εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης λαμβάνουμε υπόψη:

  • Το ιστορικό του κάθε ασθενούς
  • Τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής του και τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης
  • Την ψυχολογική του κατάσταση

  • Κάθε μορφής ιδιαιτερότητες που μπορούν να εμφανιστούν κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της θεραπείας.

Η ομάδα του «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στέκεται σύμμαχος από την πρώτη στιγμή στον άνθρωπο με ημικρανία, ενώ ταυτόχρονα ο στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητάς του.

8 ερωτήσεις για την ημικρανία

01

Τι είναι η ημικρανία;

Ημικρανία είναι ο έντονος πόνος ο οποίος εντοπίζεται στη μία πλευρά του κεφαλιού.

02

Η ηµικρανία είναι πάθηση;

Η ηµικρανία αποτελεί µία χρόνια διαταραχή. Αυτό σηµαίνει πως δεν είναι κάτι περιστασιακό και ως εκ τούτου χρήζει αντιµετώπισης.

03

Ποιες είναι οι αιτίες της ημικρανίας;

Σήμερα γνωρίζουμε πως υπάρχει γονιδιακή προδιάθεση στην ημικρανία. Το εξωτερικό περιβάλλον (η διατροφή, το κλίμα, η μόλυνση, το άγχος κτλ) προκαλούν την πυροδότηση της ημικρανίας.

04

Ποιες είναι η μορφές της ημικρανίας;

Οι τύποι της ημικρανίας διαφέρουν ως προς τον τρόπο εκδήλωσής της. Υπάρχει η ημικρανία με αύρα (οπτικές ενοχλήσεις και μούδιασμα στο σώμα), η ημικρανία χωρίς αύρα, η ημικρανία με αύρα χωρίς κεφαλαλγία (πονοκέφαλο) και η χρόνια ημικρανία (με μεγαλύτερη συχνότητα στην εμφάνιση πόνων).

05

Πόσο συχνά εμφανίζονται οι πόνοι;

Οι πόνοι της ημικρανίας εμφανίζονται συνήθως 1-3 φορές ανά μήνα ή και λιγότερο. Στην περίπτωση της χρόνιας ημικρανίας ο πόνος εμφανίζεται 15 ή και περισσότερες φορές ανά μήνα.

06

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται η ημικρανία;

Η ημικρανία εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Στην περίπτωση παιδικής ημικρανίας γίνεται ξεχωριστή μελέτη. Έχει επίσης παρατηρηθεί πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης.

07

Ποια είναι τα συμπτώματα της ημικρανίας;

Κύριο σύμπτωμα είναι ο έντονος πόνος στη μία πλευρά του κεφαλιού. Πιθανώς να προηγηθεί η αύρα (όπως η διαταραχή της όρασης και μούδιασμα στο σώμα). Ο πόνος στον αυχένα και στα μάτια, η ευαισθησία στο φως και τους ήχους, η συχνοουρία και η ναυτία, μπορεί να μας προειδοποιούν για την εμφάνιση ημικρανίας.

08

Ποιες είναι οι ιατρικές πρακτικές αιχμής που προσφέρει το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στην αντιμετώπιση της ημικρανίας;

Στο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» έχουμε το μεγάλο προτέρημα της επικοινωνίας με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής έρευνας. Έτσι, καταφέρνουμε να παρέχουμε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ημικρανίας μέσω ειδικών προγραμμάτων Αποκατάστασης. Αξιοποιούνται σύγχρονες μέθοδοι όπως η Ρεφλεξολογία και η Νευροανάδραση για ενίσχυση του αποτελέσματος.