Ρευματολογικές Παθήσεις

Εάν αντιμετωπίζετε ρευματικές παθήσεις, η πρώτη κίνηση για την αποκατάστασή σας είναι να επισκεφθείτε το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ». Η αμερικανίδα Venus Williams θεωρείται επίσημα πλέον ως «μία από τις σπουδαιότερες τενίστριες όλων των εποχών». Την ίδια στιγμή που κατακτούσε τη μία νίκη μετά την άλλη, έπασχε από το σύνδρομο Sjogren, που είναι μία σημαντική αυτοάνοση ρευματική πάθηση. Η Venus, χάρις την ειδική διατροφή, την απαραίτητη ιατρική παρακολούθηση και την άσκηση, επανήλθε δυναμικότατα στα πρωταθλήματα, αποδεικνύοντας πως η ζωή κερδίζεται! Άνθρωποι σαν τη Venus είναι για εμάς τα φωτεινά παραδείγματα, είναι ο στόχος στον οποίον θέλουμε να φτάσουμε! Η Venus μας δείχνει τον δρόμο, ελάτε να τον περπατήσουμε μαζί!

Στην κατάρτιση του εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης λαμβάνουμε υπόψη:

  • Το ιστορικό του κάθε ασθενούς
  • Τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής του και τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης
  • Την ψυχολογική του κατάσταση

  • Κάθε μορφής ιδιαιτερότητες που μπορούν να εμφανιστούν κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της θεραπείας

Η ομάδα του «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στέκεται σύμμαχος από την πρώτη στιγμή στον άνθρωπο με ρευματολογικές παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα ο στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργικότητάς του.

7 ερωτήσεις για τις ρευματολογικές παθήσεις

01

Τι είναι οι ρευματολογικές παθήσεις;

Ρευματολογικές παθήσεις (ή ρευματικές παθήσεις) ονομάζονται οι βλάβες που εμφανίζονται στο μυοσκελετικό σύστημα (αρθρώσεις, τένοντες, μυς, ορογόνοι θύλακες, οστά και σπονδυλική στήλη).

02

Ποια είναι τα είδη των ρευματικών παθήσεων;

Υπάρχουν περίπου 200 νοσήματα που συγκαταλέγονται στις ρευματολογικές παθήσεις. Βάσει των χαρακτηριστικών τους κατηγοριοποιούνται στις εξής ομάδες: τις εκφυλιστικές παθήσεις (ο αρθρικός χόνδρος-ο οποίος προστατεύει τις αρθρώσεις- αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα σταδιακά η άρθρωση να πονά κατά την κίνησή της), τις αυτοάνοσες παθήσεις (ο οργανισμός στρέφεται ‘εναντίον’ κάποιου οργάνου), τις κρυσταλλογενείς αρθρίτιδες (παραγωγή μεγάλης ποσότητας ουρικού οξέος, που επειδή δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό δημιουργεί κρυστάλλους στις αρθρώσεις και ο οργανισμός επιτίθεται σε αυτούς, βλάπτοντας έτσι και τις αρθρώσεις), τα μεταβολικά νοσήματα (σταδιακή αποδυνάμωση των οστών).

03

Σε ποιες ηλικίες εμφανίζονται οι ρευματικές παθήσεις;

Σε αντίθεση με την γενική εντύπωση, οι ρευματικές παθήσεις μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Το ποσοστό εμφάνισης της ρευματοπάθειας είναι ένα στα τέσσερα άτομα , δηλαδή στο 25% του γενικού πληθυσμού.

04

Ποια είναι τα αίτια των ρευματικών παθήσεων;

Τα αίτια διαφέρουν, ανάλογα με το είδος της ρευματικής πάθησης.

05

Ποια είναι τα συμπτώματα που μας προειδοποιούν;

Τα εξανθήματα στα άκρα των χεριών, οι πόνοι και οι ενοχλήσεις στις αρθρώσεις ή στους μυς και η δυσκολία στην κίνηση μετά το ξύπνημα είναι συμπτώματα που μας προειδοποιούν. Αν τα αναγνωρίζετε απαιτείται ιατρική επίσκεψη σε ρευματολόγο.

06

Ποιες είναι οι επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων;

Ανάλογα με το είδος της πάθησης, διαφέρει και η επίπτωση που επιφέρει στον οργανισμό. Κύριες όμως επιπτώσεις είναι ο πόνος (σε τένοντες, μυς, οστά, μέση, αυχένα, σπονδυλική στήλη ή/και ορογόνους θύλακες), δυσκολία στην κίνηση, πρήξιμο (οίδημα) ή ευαισθησία κατά την πίεση ή παραμόρφωση ή αυξημένη θερμοκρασία ή ερυθρότητα στις αρθρώσεις. Αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό.

07

Ποιες είναι οι ιατρικές πρακτικές αιχμής που προσφέρει το «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» στην αποκατάσταση από τις ρευματικές παθήσεις;

Οι ρευματικές παθήσεις δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα χωρίς λύση. Χάρη στο ιατρικό προσωπικό και την εξειδικευμένη ομάδα Αποκατάστασης, οι επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων ελέγχονται. Έχουμε υπόψιν μας πως η ποιότητα ζωής και η λειτουργικότητα των ασθενών επιβαρύνεται σημαντικά. Έτσι, προσφέρουμε τα καλύτερα μέσα, ώστε να επιστρέψει ο ασθενής στην λειτουργικότητά του. Η κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος και η συνεχής παρακολούθηση της πορείας της νόσου σε συνδυασμό με τα προηγμένα τεχνολογικά μέσα, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή Αποκατάσταση. Τέλος δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης του ασθενούς, καθώς γνωρίζουμε πως πρέπει η δύναμη της θέλησης του νοσούντος να είναι ακμαία, έτσι ώστε να καταπολεμήσει τη νόσο του.