Preventing Rehabilitation – Platinum

Prehab - ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαχείριση Βάρους

Ο πλανήτης απειλείται από μια τεράστια επιδημία παχυσαρκίας με τα δεδομένα να οδηγούν στο συμπέρασμα πως η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα που παρατηρείται κυρίως στις «ανεπτυγμένες» χώρες αποτελώντας κίνδυνο – θάνατο για όλο και νεότερες ηλικίες.

Η ραγδαία αύξηση της οφείλεται κυρίως σε αλλαγές στον τρόπο ζωής και συγκεκριμένα στις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες σωματικής δραστηριότητας. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία, η ψυχολογία, οι συνθήκες ζωής και ο κοινωνικός περίγυρος ή ένα μεμονωμένο περιστατικό που μπορεί να επηρέασε τον τρόπο ζωής ενός ατόμου.

Η παχυσαρκία, αν και είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής των «ανεπτυγμένων» κυρίως κοινωνιών, ταυτόχρονα στιγματίζεται και πολλές φορές οι παχύσαρκοι αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο που τους οδηγεί να αναπτύξουν αρνητικές πεποιθήσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η μακροχρόνια εμπειρία μας στο χώρο της αποκατάστασης μας οδήγησε στη διαπίστωση ότι τα πολυπαραγοντικά αίτια της νόσου αυτής πρέπει να συνυπολογιστούν και να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών επιστημόνων – ιατροί, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι, γυμναστές – η οποία είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της απώλειας και της διατήρησης βάρους.

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει ολιστική αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας – ενεργοποίηση μεταβολισμού, ψυχολογική υποστήριξη, διατροφή και άσκηση – με ιατρική παρακολούθηση από διαφορετικές ειδικότητες όπως Φυσίατρο, Καρδιολόγο, Πνευμονολόγο, Νευρολόγο, Ενδοκρινολόγο καθώς επίσης και Διατροφολόγο, Ψυχολόγο, Γυμναστές και Θεραπευτές διαφόρων ειδικοτήτων. Την ενίσχυση του αποτελέσματος υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως ο Καθαρισμός παχέος εντέρου με υδροθεραπεία, η Νευροανάδραση, ο Βελονισμός και η Ομοιοπαθητική.

Σε συνεργασία με τον ασθενή διαμορφώνεται ένα απολύτως εξατομικευμένο πρόγραμμα το οποίο προσφέρει διαρκή παρακολουθηση και καθοδήγηση, με συνδυασμό στοχευμένης διατροφής και άσκησης και εξατομικευμένη διατροφική παρακολούθηση μετά την έξοδο από το κέντρο. Όλα αυτά σε ένα βέλτιστο περιβάλλον, απαλλαγμένο από παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την προσπάθεια του κάθε ατόμου. Στόχος του προγράμματος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι η δημιουργία μιας υγιούς σχέσης με την τροφή, ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων του κάθε ατόμου που επιθυμεί να χάσει σωματικό βάρος αλλα και η διατήρηση των διατροφικών αλλαγών οριστικά.

Παράλληλα με την απώλεια του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται σημαντική βελτίωση της υγείας (μείωση της αρτηριακής πίεσης, ρύθμιση σακχάρου, βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, καλύτερη κινητικότητα και αντοχή) αλλά και καλύτερη ποιότητα ύπνου και ποιότητα ζωής. Πέραν όμως από τη βελτίωση της υγείας που επιτυγχάνεται, η μείωση σωματικού βάρους ενισχύει την ψυχολογία και τη διάθεση και παράλληλα αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την ενεργητικότητα- απόδοση του ατόμου.

 

Το εξατομικευμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η διεπιστημονική ομάδα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ περιλαμβάνει:

 • Ποσοτικό Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα qEEG

 • Εκπαίδευση Εγκεφάλου με Νευροανάδραση έως 3 φορές / εβδομάδα

 • Ψυχολογική Υποστήριξη έως 2 φορές / εβδομάδα

 • Ιστορικό 5 στοιχείων

 • Βελονισμός έως 2 φορές / εβδομάδα

 • Οξυγονοθεραπεία έως 3 φορές / εβδομάδα

 • Θεραπευτική άσκηση  έως 10 φορές / εβδομάδα

  (Άσκηση με χρήση μηχανημάτων, Φυσικοθεραπεία, Υδροθεραπεία κ.α.)

 • Θεραπευτική Μάλαξη έως 2 φορές / εβδομάδα

 • Clinical Pilates έως 2 φορές / εβδομάδα

 • Υδροθεραπεία Εντέρου έως 1 φορά / εβδομάδα

 • Περίπατος / Πεζοπορία 1 φορά την εβδομάδα

 • Ομοιοπαθητική*

 • Ρεφλεξολογία*

*  Οι παροχές με τον αστερίσκο (*) έχουν πρόσθετη χρέωση.

Επιλέξτε το Πρόγραμμα Διαχείρισης Βάρους 7 ημερών ή Πρόγραμμα Διαχείρισης Βάρους 21 ημερών

Κλείστε Ραντεβού

 • DD slash MM slash YYYY
 • DD slash MM slash YYYY
Επιστρόφη